Arbëri

Kontrabandë me drogë dhe telefona në burgjet e Kosovës, fajësohen gardianët

Foto: Koha
 

Të dënuarit në burgjet e Kosovës po e bëjnë jetën pothuajse njëjtë si jashtë grilave. Haraçi, droga, alkooli, dhuna, janë disa nga fenomenet që hasën në këto institucione. Shumë prej njerëzve që vuajnë dënimin flasin kur të duan me telefona, me të afërm, miq, avokatë, madje me këtë telefona kryejnë të gjitha shërbimet që u duhen.

Për të gjitha këto, për KosovaPress rrëfen një person, i cili dikur ishte i dënuar më burgim, për shkak të kontrabandës me drogë, e që këto brenda burgut i kishte bërë edhe vetë. Ndërsa, gjatë vitit 2018 vetëm në burgun e Dubravës janë konfiskuar mbi 100 telefona.