VV, LDK e Alternativa kërkojnë seancë të jashtëzakonshme për rastin e të miturës në Drenas Foto: Ilustrim

VV, LDK e Alternativa kërkojnë seancë të jashtëzakonshme për rastin e të miturës në Drenas

07 February 2019 16:12

Tri parti opozitare, VV, LDK dhe Alternativa, kanë dorëzuar kërkesën për seancë të jashtëzakonshme të Kuvendit lidhur me dyshimet për abuzim seksual të një të miture në Drenas.

E mitura dyshohet se u keqpërdor seksualisht nga mësimdhënësi i saj, dhe më pas nga një hetues policor.

Është kërkuar që seanca të mbahet më 8 shkurt në orën 12:00.

Në arsyetim të kërkesës për këtë seancë, theksohet se “rastet e raportimeve publike të dhunimeve dhe abuzimeve seksuale tek të miturit dhe tek vajzat e gratë brenda institucioneve të Kosovës nuk janë më të izoluara”.

“Këto raste tashmë janë kthyer në fenomen”, thuhet në arsyetim, ku shtohet se “mbrojtja e integritetit fizik dhe moral i të miturve, vajzave dhe grave është përgjegjësi ligjore prej ministrive të linjës deri tek agjencitë ligjzbatuese që mbikëqyren nga Qeveria, Kuvendi, Këshilli Prokurorial, Këshilli Gjyqësor dhe Avokati i Popullit.

Kjo është kërkesa e plotë e këtyre partive opozitare:


Në anën tjetër, Kuvendi ka njoftuar se Kryesia e Kuvendit do të mblidhet me fillim prej orës 10:00.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme