Arbëri

SPRTK kërkon ligj që i garanton RTK-së statusin e Transmetuesit Publik

SPRTK kërkon ligj që i garanton RTK-së statusin e Transmetuesit Publik
 

Sindikata e Pavarur e RTK-së ka reaguar pas miratimit të Ligjit për Paga, ku implikohet edhe RTK-ja. Kjo sindikatë ka kërkuar që të bëhet ligj i veçantë që i garanton statusin e Transmetuesit Publik RTK-së.

Në reagimin për media, kjo sindikatë thotë se e sheh pozitive rregullimin me ligj të dyshemesë dhe tavanit të pagave në sektorin publik, por thotë se rasti i RTK-së do të duhej të rregullohej përmes ligjit të saj, “pasi që RTK është institucion i Pavarur Publik dhe organizimi i brendshëm i saj është i përcaktuar me ligjin për RTK, statutin dhe rregulloret e saj”.