Arbëri

Këshilli i Nxënësve kundër grevës, kërkon që fillimisht të shteren kanalet tjera për arritjen e qëllimeve

Foto: Koha / ilustrim
 

Këshilli i Nxënësve të Kosovës, përmes një reagimi dërguar mediave, ka bërë me dije se nuk e përkrahin grevën e organizuar nga Sindikata e Bashkuar të Arsimit, Shkencës dhe Kulturës - SBASHK.

Ky Këshill, që është strukturë përfaqësuese e nxënësve të të gjitha shkollave të mesme në Kosovë, në bashkëpunim me Këshillin Rinor Kosovar- KYC organizatën nën ombrellën e së cilës funksionon, konsideron se pakënaqësitë e mësimdhënësve të tilla si rritja e pagave, sado mund të jenë kërkesa legjitime, do të duhej të adresoheshin përmes metodave të tjera që nuk do të pengonin mbarëvajtjen mësimore, nga i cili fakt, thotë ky Këshill, nxënësit e pësojnë më së shumti.