Arbëri

Shenjat e para nga Specialja

Shenjat e para nga Specialja
 

Dy komandantë rajonalë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK), Sami Lushtaku e Rrustem Mustafa, kanë fluturuar në Hagë të Holandës këtë javë, për t’u përballur nga e hëna e ardhshme me pyetjet e një trupe prokurorësh ndërkombëtarë, që dyshojnë se ata janë të implikuar në krimet që përmenden në raportin e senatorit Dick Marty. Një numër tjetër eksponentësh të UÇK-së, me një aeroplan special, kanë fluturuar po kështu nga Prishtina, si të dyshuar për krime lufte, shkruan sot “Koha Ditore”.

Kjo është vala e parë e kosovarëve që do të paraqiten në Zyrën e Prokurorit të Specializuar. Ky organ i akuzës, bashkë me Dhomat e Specializuara të përbëra nga gjykatës përbëjnë institucionin që në publik njihet si Gjykatë Speciale, e që është themeluar nga Kuvendi i Kosovës në gusht të 2015-s, nëpërmjet një amendamenti kushtetues dhe një ligji.