Arbëri

Sfidat e integrimit të të dënuarve për terrorizëm

Sfidat e integrimit të të dënuarve për terrorizëm
Foto: Ilustrim/Koha
 

Para 10 vjetësh, Fehmi Musa, tani 34-vjeçar, kishte filluar të punonte si taksist privat në relacionin, Prishtinë-Fushë Kosovë dhe anasjelltas. Me veturën e tij taksi, në korrik të vitit 2015, ai kishte shkuar afër Liqenit të Badocit, për t’i marrë dy persona dhe të nesërmen ishte arrestuar nga Policia e Kosovës, në banesën e tij në Fushë Kosovë, si i dyshuar për ofrimin e ndihmës disa personave, të cilët kishin tentuar të kryenin vepër terroriste.

Pikërisht për këtë vepër, ai ka vuajtur dënimin prej tre vjetësh burgim, në Burgun e Sigurisë së Lartë në Dyz të Podujevës. Derisa gjatë këtij muaji, ai pritet të dalë sërish para gjykatës, pasi lënda është kthyer në rigjykim për herë të tretë.