Arbëri

Japonia përkrahë financimin e projektit Kosova e Re

Japonia përkrahë financimin e projektit Kosova e Re

Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Valdrin Lluka priti sot delegacionin japonez nga Banka Japoneze për Bashkëpunim Ndërkombëtar (JBIC), në krye me drejtorin e divizionit për financim të projekteve energjetike, Ryuta Suzuki, me të cilin bisedoi për sektorin e energjisë dhe projektin termocentralin Kosova e Re.

Lluka potencoi se Qeveria e Kosovës vazhdon të përballet me probleme energjetike për shkak të vjetërsisë së kapaciteteve aktuale energjetike siç janë Kosova A dhe Kosova B si dhe theksoi rëndësinë që projekti për ndërtimin e Kosovës së Re ka për zhvillimin ekonomik të vendit.