Arbëri

Havolli: Puna e avokatëve është ngulfatur

 

Oda e Avokatëve të Kosovës sot ka hyrë në bojkot të përgjithshëm, për të gjitha gjykatat, prokuroritë dhe policinë në tërë territorin e Kosovës, kjo deri në tërheqjen e urdhëresës dhe rekomandimit nga KGJK, me të cilën avokatëve u pengohet lëvizja, puna në objektet e gjykatave , tha kryetar i OAK-së, Osman Havolli.

OAK kundërshton ndalimin lëvizjes së avokatëve në objektet e gjykatave, avokatët nuk kanë mundë të shtyjnë më shumë këtë gjendje, pasi puna e tyre është ngulfatur dhe janë shkel parimet e qasjes në sistemin e drejtësisë, i tha ai RTK-së.