Arbëri

Bërnabiqi kërkon vazhdim të dialogut me “krahinën serbe, Kosovën e Metohinë”

Bërnabiqi kërkon vazhdim të dialogut me “krahinën serbe, Kosovën e Metohinë”
 

Kryeministrja serbe, Ana Bërnabiq, ka deklaruar se nuk sheh kurrfarë shenje për arritjen e kompromisit me Kosovën, por se i njëjti duhet arritur nëse Serbia e dëshiron Bashkimin Evropian.

Ajo për televizionin serb “Pink” ka thënë se mendon që Beogradi e Prishtina janë vazhdimisht e më larg arritjes së kompromisit, para së gjithash, për shkak të taksës 100% për mallrat serbe, për shkak të formimit të Ushtrisë së Kosovës dhe lajmërimit për fshirjen e kufirit mes Kosovës e Shqipërisë.