Presidenti dekreton tri ligjet e FSK-së

Presidenti dekreton tri ligjet e FSK-së

28 December 2018 11:10

Projektligjet për transformimin e FSK-së në Ushtri të Kosovës, kapërcyen edhe procedurë e fundit, atë të dekretimit nga presidenti i vendit.

Hashim Thaçi nënshkroi të premten paradite tri projektligjet e miratuara nga Kuvendi i Kosovës e që i hapin rrugë transformimit të FSK-së në ushtri, proces ky i cili është paraparë të zgjasë 10 vjet.

Në praninë e komandantit të FSK-së, gjenerallejtnant Rrahman Rama, dhe disa pjesëtarëve të Forcës, presidenti Thaçi përfundoi procedurën e nënshkrimit.

E ditën e sotme ai e quajti të rëndësishme. Ndërkohë falënderoi aleatët e shtetit të Kosovës.

"Si presidenti i Republikës së Kosovës, komandat suprem i ushtrisë së Kosovës, u uroj juve komandant, të gjithë ushtarët, oficerët, të uroj popullin e Kosovës, të falënderoj mbështetësit ndërkombëtarë, ShBA dhe të gjitha shtetet e tjera aleate, në këtë ditë të rëndësishme të zyrtarizmit të ushtrisë së Kosovës, me nënshkrimin apo dekretimin e ligjit 06L-122 për Ministrinë e Mbrojtjes së miratuar nga Kuvendi i Republikës së Kosovës me datë 14.12.2018, dhe i pranuar nga zyra e presidentit të Kosovës me 26.12.2018. Ky dekret hyn më fuqi në datën e nënshkrimit. Urime ushtria juve ushtarë, urime, faleminderit shumë popullit të Kosovës për besim", tha ai.

Pas nënshkrimit nga presidenti, pritet që dokumenti të publikohet në gazetën zyrtare.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme