Paralajmërohet peticion për bashkimin e Mitrovicës Foto: Reuters

Paralajmërohet peticion për bashkimin e Mitrovicës

21 December 2018 08:38

Kryetari i Mitrovicës, Agim Bahtiri u ka bërë thirrje të gjithë qytetarëve, personaliteteve të shquara dhe mediave që sot të marrin pjesë në një tryezë të përbashkët në Qendrën e Kulturës “Rexhep Mitrovica” nga ora 10:00, me ç’rast do të nisin procedurat e peticionit për bashkimin e Mitrovicës.

Kuvendi Komunal i Mitrovicës më 30 nëntor ka miratuar konkluzionin me të cilin i është propozuar Qeverisë inicimi i procedurës për ndryshim të ligjit për kufijtë administrativ të komunave, me qëllim të bashkimit të Mitrovicës.

Mirëpo, Ministria e Administrimit të Pushtetit Lokal nuk ka lejuar që konkluzioni i miratuar të delegohet tek institucionet qendrore duke e konsideruar si jo legjitim.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme