Arbëri

Vulin i bën thirrje KFOR-it të “çarmatosë formacionet ilegale në Kosovë”

Vulin i bën thirrje KFOR-it të “çarmatosë formacionet ilegale në Kosovë”

Ministri i Mbrojtjes i Serbisë, Aleksandar Vulin, deklaroi se BE ndaj Kosovës ndjek “politikën e karotës”, përkatësisht të shpërblimit, meqë ajo për “sjellje të këqija” vazhdimisht e ka shpërblyer, prandaj “nuk habitet se si Prishtina refuzon sugjerimet e saj”.

Ai i ka thënë Radio-televizionit të Serbisë se BE-ja duhet të marrë masa konkrete, të përdorë “politikën e shkopit”, përkatësisht nëse nuk ndodhë heqja e taksës 100 për qind ndaj produkteve nga Serbia, BE duhet të ndalë zbatimin e Marrëveshjes së Stabilizim Asociimit, liberalizimin e vizave për Kosovën si dhe lëvizjen e lirë për zyrtarët e saj, transmeton Koha.net.