Arbëri

EPIK: Gjatë 8 viteve dialog, fitoi vetëm Serbia

Foto: Këshilli i Evropës
Foto: Ilustrim
 

Instituti EPIK ka publikuar dy infografika rreth ndikimit të dialogut me Serbinë në njohje dhe përfitimet e dy vendeve në procesin e integrimit, në të cilën shihet se dialogu ka ndikuar negativisht në njohjet e shtetësisë së Kosovës, ndërsa, është Serbia ajo që ka fituar në proceset integruese.

Instituti EPIK është ndalur te historiku i dialogut, ku më 8 mars 2011 fillojë dialogu Kosovë-Serbi, që kishte për bazë Rezolutën 64/298 të miratuar nga Asambleja e Përgjithshme e OKB-së në shtator të vitit 2010, ku Bashkimi Evropian do luante rolin e ndërmjetësuesit në këtë proces.