Arbëri

“Asnjë zyrtar i lartë nuk gjendet në burg për korrupsion sepse sistemi është i kapur nga politika”

“Asnjë zyrtar i lartë nuk gjendet në burg për korrupsion sepse sistemi është i kapur nga politika”
Foto: Koha / ilustrim
 

Qindra raste të kualifikuara si pjesë e luftimit të korrupsionit janë në duart e prokurorisë dhe gjykatave, por ky angazhim nuk ka mjaftuar që Kosova të marrë notë shumë pozitive për sa i takon luftimit të kësaj dukurie. Bazuar në raportet e ndryshme ndërkombëtare dhe vendore, luftimi i kësaj dukurie vlerësohet se mbetet ende në një shkallë mjaft të ulët.

Megjithatë, përfaqësuesit e sistemit gjyqësor në Kosovës, thanë për Radion Evropa e Lirë, se nga puna e bërë në drejtim të luftimit të korrupsionit ka rezultate pozitive.