Arbëri

Kosova dënon me tone të ashpra deklaratën e Rouhanit për Izraelin

Kosova dënon me tone të ashpra deklaratën e Rouhanit për Izraelin
Foto: Reuters
 

Ministria e Jashtme e Kosovës ka dënuar ashpër deklaratat e presidentit të Iranit, Hassan Rouhani, për Izraelin.

Rouhani, të shtunën u bëri thirrje myslimanëve, përfshirë edhe ata në Arabinë Saudite, rivalin rajonal të Iranit, që të kundërshtojnë SHBA-në. Ai me këtë rast e etiketoi Izraelin si “regjim të rremë” të krijuar nga shtetet Perëndimore, dhe e lidhi formimin e tij pas Luftës së Dytë Botërore me “një tumor kanceroz në rajon”.