Arbëri

Lajçaku e quan jodemokratik shkëmbimin e territoreve mes Kosovës dhe Serbisë

Lajçaku e quan jodemokratik shkëmbimin e territoreve mes Kosovës dhe Serbisë
 

Shkëmbimi i territoreve mes Kosovës dhe Serbisë në vija etnike – si një mënyrë për të varrosur dallimet dhe hapje e rrugës drejt Bashkimit Evropian – është kundër “shpirtit të demokracisë” dhe fondamenteve të BE-së, ka thënë ministri i jashtëm sllovak, Mirosllav Lajçak.

Presidenti i Serbisë dhe ai i Kosovës, kanë përmendur mundësinë e shkëmbimit të territoreve si formë e marrëveshjes përmes të cilës Kosova do të mund të anëtarësohej në Kombet e Bashkuara, eventualisht në BE, transmeton Koha.net.