Arbëri

Meta viziton shqiptarët në Mexhitli të Manastirit, bën shqiponjën bashkë me banorët e atjeshëm

Foto: FB / Ilir Meta
 

Fundjava e ka gjetur Presidentin e Shqipërisë, Ilir Meta në Manastir, aty ku pasi përkujtoi 110-vjetorin e Kongresit të Manastirit dhe shpërndau në mënyrë simbolike 110 abetare për fëmijët shqiptarë, u ndal edhe në fshatin Mexhitli.

Ky është një nga fshatrat me shumicë shqiptare në Maqedoni dhe aty Meta është pritur nga autoritetet vendore dhe nga dhjetëra banorë, pasi kjo është vizita e parë e një Presidenti shqiptar. Banorët kanë shprehur falënderimet e tyre për këtë vizitë, dhe për kujdesin që Meta tregon për shqiptarët e Maqedonisë.