Arbëri

Nga përdorimi i armëve ilegale, 29 të vdekur këtë vit në Kosovë

Nga përdorimi i armëve ilegale, 29 të vdekur këtë vit në Kosovë
Foto: Ilustrim/Koha
 

Janë 29 persona që kanë humbur jetën si pasojë e përdorimit të armëve pa leje në periudhën kohore janar- shtator të këtij viti. Këto shifra, janë publikuar për Radion Evropa e Lirë nga ana e autoriteteve të rendit, sipas të cilave, mbajtja apo posedimi i armëve ilegale paraqet rrezik potencial për të gjithë si për qytetarët, po ashtu edhe për institucionet në përgjithësi.

Zëdhënësi i Policisë së Kosovës, Daut Hoxha, tha për Radion Evropa e Lirë, se për vite me radhë ka pasur incidente të raportuara dhe raste penale si pasojë e posedimit dhe përdorimit të kundërligjshëm të armëve.