Arbëri

AFP: Liqeni i Ujmanit, ujërat e trazuara mes Kosovës e Serbisë

AFP: Liqeni i Ujmanit, ujërat e trazuara mes Kosovës e Serbisë
Foto: Koha / ilustrim

Të kontrolluara nga serbët por burim kyç për Kosovën, ujërat e kaltra të freskëta të liqenit të Ujmanit reflektojnë marrëdhënien e ftohtë mes ish-armiqve të luftës rreth kufirit të tyre të kontestuar.

Rezervuari 24 kilometërsh rri në kufirin që ndan Serbinë dhe Kosovën, që vazhdojnë të jenë të bllokuara në formë diplomatike edhe 20 vjet pas rebelimit etnik që i ndau të dyja.