Arbëri

VV: Haradinaj bjeshkatar që nuk po bën asgjë për pyjet

VV: Haradinaj bjeshkatar që nuk po bën asgjë për pyjet

Lëvizja Vetëvendosje ka folur sot për gjendjen e rëndë të pyjeve në Kosovë dhe grupet ilegale që po bëjnë prerjen e tyre. Ata konsiderojnë që gjendja është alarmante dhe që Qeveria, për 14 muaj, nuk ka bërë asgjë për të ndalur degraduesit e pyjeve. Andaj sipas tyre, nga kjo qeveri nuk mund të pritet më shumë se e njëjta duhet të ndërrohet.

Sipas Lëvizjes Vetëvendosje, dekada e fundit përbën kohën më të rëndë në historikun e degradimit të pyjeve, e viti i fundit siç thonë ata, është maja e këtij degradimi. Librun Aliu, në një konferencë për media, ka thënë se kanë pritur ndryshime me ardhjen e Ramush Haradinajt në qeveri.