Arbëri

Thëngjilli nuk do të përdoret më për ngrohje në shkolla

 

Të gjitha institucionet e arsimit parauniversitar që më herët janë ngrohur me thëngjill gjatë stinës së dimrit, nga ky vit nuk do të mundë ta përdorin këtë lëndë djegëse. Vendimin e ka marrë kohë më parë ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Shyqyri Bytyqi. Drejtoritë Komunale të Arsimit e kanë për obligim ta zbatojnë këtë vendim, me qëllim të mbrojtjes së ambientit.

Me qëllim të zvogëlimit të ndotjes së ajrit si dhe mbrojtjes së ambientit, shkollat e vendit nuk do të ngrohen më me thëngjill. Ky vendim është marrë nga ministri i Arsimit, Shyqyri Bytyqi. Këshilltari i tij, Valmir Gashi, tha për televizionin publik se vendimi për ndalimin e thëngjillit për ngrohje në të gjitha institucionet edukativo arsimore në sezonin dimëror, është marrë në koordinim me Ministrinë e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor.