Agron Bajrami

Për SHBA-në, me apo pa këmbim territoresh, njohja e ndërsjellë është caku 15 janar 2019 07:15

Administrata e Shteteve të Bashkuara të Amerikës nuk përkrah ndonjë zgjidhje të caktuar që rezulton nga dialogu Kosovë-Serbi, përfshirë këmbimin e territoreve. Kështu i ka thënë...

Përtej Speciales 13 janar 2019 08:00

Gjykata Speciale në Hagë nuk do të sjellë drejtësinë e kërkuar për Kosovën. Ajo mund të adresojë disa prej krimeve që thuhet se janë kryer - mund të dënojë apo edhe...

Tri rrëfime personale dhe një i përbashkët 06 janar 2019 08:00

Për botën që ndryshon dhe njerëzit që vazhdojnë të vuajnë I. Rrëfimi i nënës Ishte shkurti, pas vitit të ri 1878, kur ushtria serbe hyri në rajonin e Leskovcit. Dimër i...

Mes ëndrrës dhe makthit 04 nëntor 2018 08:00

Prej vitit në vit, Kosova shënon reduktim të numrit të banorëve rezidentë. Faktorët kryesorë për këtë janë nataliteti në rënie dhe migrimi në rritje. Por derisa shifrat...

Kufijtë dhe njerëzit e FSK-së 14 tetor 2018 08:00

Vendosja në veri do të jetë testi më i madh për FSK-në pasi të jetë votuar pakoja ligjore për transicionin e saj në ushtri. Që kjo të arrihet duhet punuar paralelisht për të dy...

Lamtumirë kryemjeshtër 12 tetor 2018 18:43

Thonë se puna e përditshme prej gazetari na mëson me lajme të këqija dhe na bën imun ndaj dhimbjes. Se gati-gati bëhemi pa ndjenja, si gurë. E kanë gabim. Lajmi i djeshëm për shuarjen e...

Kosova në krah të Kosovës 02 shtator 2018 08:00

Kosova ka nevojë të dalë nga qarku vicioz i ndërtuar nga gënjeshtrat rreth dialogut, dhe të ngulë këmbë në atë që është vlerë evropiane: duhet t’i thotë jo ndarjes...

Kur George Washingtoni është shqiptar 12 gusht 2018 08:00

Nuk është vetëm Thaçi arsyeja pse Kosova nuk qëndron mirë me të vërtetën; i gjithë sistemi politik në vendin tonë është ndërtuar mbi premisën se gënjeshtra...

Anton Çettës s’kanë çka i bëjnë 05 gusht 2018 08:00

Edhe para luftës së viteve 1998-1999 ishte një Kosovë që ngrihej dhe rritej, dhe që luftonte për t’u çliruar jo vetëm nga Serbia, por edhe nga të ligat e veta që ia kishin zënë...

Një betejë e papërfunduar 24 qershor 2018 08:00

Faktet ekzistojnë, që vërtetojnë se pjesa më e madhe e rrëfimit serb për Betejën e Kosovës është e sajuar. Por problemi mbetet i madh kur politika i ndryshon faktet të cilat nuk i...

Një histori për t’u harruar 17 qershor 2018 08:00

“Ky mision deri tani është dëshmuar vetëm si një vetëmashtrim evropian dhe zhgënjim për popullin e Kosovës. Misioni i EULEX-it ka dështuar plotësisht. Asgjë nuk do të ngjante...

Një farsë kosovare 20 maj 2018 08:00

Farsa me takimet qeveritare ku diskutohen “raportet e punës” së zëvendësministrave - e cila supozoj ka për qëllim ta bindë publikun se ky grup njerëzish meriton të paguhet, sepse kryen...

Mos u beso politikanëve, as kur sjellin dhurata 14 maj 2018 08:27

Synimi i fundit i disa deputetëve kosovarë për hartimin e Ligjit për Mediat është një tentim i qartë që nën gjoja brengën për lajmet e rrejshme, fyerjet dhe manipulimin të sigurohet...

Si në Hollywood, por nuk është Hollywood 16 prill 2018 08:19

Në disa javët e fundit kishim ngjarje, të cilat shumë lehtë do të mundë të shërbenin si skenarë për filma të Hollywoodit – plot aksion dhe dramë, ngatërresa politike e...

Shteti në rrezik prej udhëheqësve 31 mars 2018 11:27

Skandali me arrestimin e gjashtë shtetasve turq ka nxjerrë në pah rrezikun, që për shtetin paraqesin ata që do të duhej ta udhëhiqnin. Skandali me arrestimin e gjashtë shtetasve turq është...

Përgjegjësia e skaduar 25 mars 2018 08:00

Institucionet e shtetit, duke u mjaftuar me përmbushjen administrative të mandateve të veta, krijojnë përshtypjen se manipuluesit me produkte ushqimore në Kosovë janë mbi ligjin, ndërsa koston - si...

Cila është vija e kuqe e Kosovës 20 shkurt 2018 10:35

Pavarësisht zhvillimeve të mëtutjeshme, Kosova do të duhej të jetë në gjendje të përcaktojë vijat e veta të kuqe në raport me dialogun me Serbinë dhe marrëveshjen finale që...

Urime, për 10 vjetët e ardhshëm 17 shkurt 2018 09:55

Pyetja tani nuk është se çfarë kemi bërë dhe çfarë nuk kemi bërë në dhjetë vjetët e kaluar, por çfarë mund të bëjmë në dhjetë vjetët e...

Transparenca formale nuk mjafton 28 janar 2018 08:00

Fatkeqësisht, kontrata për ndërtimin e termocentralit “Kosova e Re” është edhe një rast që vërteton se Kosova dhe qytetarët e saj nuk mund t’i besojnë Qeverisë së...

Një shembull 120 vjeç 14 janar 2018 22:48

Në kujtim të një artikulli gazete që ndryshoi botën Mëngjesi i ditës së enjte, 13 janar 1898, agoi në Paris bashkë me ballinën ndër më të famshmet në historinë e...