Adriatik Kelmendi

Loja tjetër 14 July 2018 09:06

Kjo fillimverë mund të nënkuptojë edhe ditët më dramatike për dy nga organizatat ndër më të rëndësishmet në glob, Bashkimin Evropian dhe NATO-n. Çfarë ndikimi mund të...

Zgjidhet misteri i shqiponjës dykrenore shqiptare! 30 June 2018 09:03

Si u kujdesën Vuçiq dhe Daçiq që shqiptarëve dhe Kosovës t’ua bëjnë reklamën më të mirë dhe më pozitive deri më sot? KA MUNDUR TË ishte thjesht edhe një...

Futboll po i thoni 23 June 2018 09:13

Sa më shumë që do të shikojmë futboll vetëm për shijim të lojës, aq më normalë e stabilë do të jemi si individë, si shoqëri dhe si shtete. NUK KAM HEZITUAR...

Lopa që shitet në Ikea 07 June 2018 15:03

Si lindi shteti i Kosovës si prodhim i kundërshtisë dhe pamundësisë që të bëhet Shqipëri apo Serbi? Pse duhet dekonstruktuar dy mitet e mëdha – Mitin e Betejës së Kosovës dhe...

Nën reflektorët turistikë 26 May 2018 09:06

Kosova, tashmë kur po përjeton fatin të shkruhet bukur për të, patjetër që do të nxisë turistë aventurierë, si diçka e pazbuluar dhe ekzotike. Ideja është që ata të...

A je lodhë? 12 May 2018 09:57

Si u bë që shteti me papunësinë më të madhe në Evropë përshëndetjen kryesore ta ketë: “Mos u lodh!”? PRANOJENI QË, së paku, jemi simpatikë! Përshëndetjen...

Kosova e humbur për Serbinë, s’ka pse të jetë e humbur për serbët e Kosovës 05 May 2018 08:42

Serbët dhe shqiptarët s’kanë asnjë opsion tjetër më të mirë përveçse të jetojnë bashkë me njëri-tjetrin dhe të përpiqen për mirëqenie në...

Stop grave dhe medias 28 April 2018 09:53

Pra, subjektet politike kosovare mund të arrijnë konsensus nëse përfaqësohen vetëm nga burrat dhe janë të mbyllura për media?! Hm! Megjithatë meritojnë përkrahje nismat për konsensus...

Të gjithë qenkan me Beogradin! 14 April 2018 10:51

A po e fuqizojnë Beogradin brenda Kosovës si partitë shqiptare në pushtet ashtu edhe ato në opozitë? Ose: Pse opozita nuk e ka krejt seriozisht me kërkesën për zgjedhje të reja? IRONIKISHT, ASHTU...

Pengje të presidentit Thaçi 07 April 2018 08:07

Një shtet i tërë i shantazhuar nga presidenti! Qytetarët sot po e humbin busullën, kurse ndërkombëtarët besimin për shtetin e Kosovës. Nuk ia kemi për borxh! Asnjë njeriu. As këtij...

Alo Tirana, a po dëgjohemi? 31 March 2018 08:29

Reciprocitet barrierash Shqipëri-Kosovë?! Në vend se të ishte e kundërta, reciprocitet lehtësirash?! Paramendojeni tash si do të dukemi ne – krenarët për dy shtetet tona – nëse do të...

Nga Brukseli, për viktimat 24 March 2018 08:53

Pse iniciativa për KOMRA duhet të bëhet pjesë e Procesit të Berlinit? SË SHPEJTI DO TË bëhen dy dekada nga përfundimi i luftës në Kosovë, kurse ende ka mbetur i patrajtuar si duhet fati...

Bac, as emrin s’po ta dimë! 10 March 2018 08:42

…dhe ndoshta më mirë që s’po i mëson plot lajme të kësaj jave, të cilat shumë do të të mërzisnin DHE U ÇUAN I madh e i vogël, siç e do zakoni i rrjeteve...

Deputetët shqiptarë të bashkuar do të mundë ta kthejnë kufirin aty ku duan 09 March 2018 14:47

Kur dy persona ndodhen në gropë më e keqja që mund të ndodhë është që të fillojnë të rrihen ndërmjet vete duke akuzuar njëri-tjetrin se i ka futur aty. Në atë...

Sa shtete nuk e kanë njohur Kosovën? 03 March 2018 09:04

Rasti i komplikimit me Marrëveshjen e Demarkacionit mund të shërbejë edhe si një pikë thjeshtësuese për rrugën përpara: Me konsensus për çështje nacionale dhe me partneritet me...

Kush po e ndan Kosovën? 18 February 2018 08:00

Naivisht, nëse e mohojmë flamurin e Kosovës dhe kërkojmë që ai të zëvendësohet me atë shqiptar, i bie se tërthorazi po çojmë ujë në mullirin e atyre që po duan ta...

Kosova drejt BE-së e larg Serbisë, ose larg BE-së e afër Serbisë 10 February 2018 09:01

Pse meriton të përkrahet iniciativa e Limajt për zgjidhjen e çështjes së demarkacionit, si hap me të cilin Kosova do të tregonte se është shtet serioz dhe i ka të qarta obligimet...

A bën të merremi me tema të vogla? 03 February 2018 09:04

Sot është ajri i ndotur. Por dje ishte shëndetësia e dobët. Kosova vazhdon të renditet lart në listat e zeza të mortalitetit të foshnjave dhe të nënave në lindje. Ishte edhe arsimi. Na e...

Interesi i Beogradit… dhe i Moskës 20 January 2018 09:36

E interesi i Prishtinës është në kundërshtim me interesin e Beogradit e të Moskës. Dilema që mbetet është: A do t’ia bëjmë ne vetë (me ose pa vetëdije) argatin interesave...

Po shihet kaçiku i tyre! 13 January 2018 07:58

10-vjetori i Pavarësisë do të duhej të shërbente edhe si një afat prerjeje. Është koha për ndryshim rrënjësor të qasjes ndaj qeverisjes së vendit dhe ndërrim të figurave...