Vështrime

Ku po shkojnë gjithë këta miliona?

Me dy-tri veprime, Kosova është në gjendje t'i shpenzojë 40 milionë euro pa asnjë dhimbtë të vetme në: hajni, në favore afariste, në përtaci e në luks, që e tejkalon arsyeshmërinë e mbrojtjes që e garanton ligji. E me 40 milionë euro mund të blihen mbi 2.5 milionë doza vaksinë anti-COVID

2.1-milionshi i vjedhur nuk u gjet, as s’ka kush që bën zë për këtë punë, se ama bash hiç nuk mërzitet se u vodhën, u shpërlanë, u avulluan, a u hëngrën, a çka. Me rëndësi që nuk janë dhe me rëndësi që miku im Istra për çdo ditë të lume, bile nja tri herë në ditë i përmend këta miliona. Të fundit e pati shumë të mirë, dhe meqë tashmë ekziston një ekran i madh tek ai vend, boll mirë kishte hyrë në përdorim për këtë qëllim: "Mujmë edhe me e qitë një sahat t'madh te Grandi me mat kohen (datën, orët, minutat, sekondat) derisa të kthehen 2.1 milionë, dhe kur të kthehen, me e ndalë e me e bâ atë ditë/moment Festë Shtetërore e me festu si fund i një epoke".

Mundemi, porse më mirë do të ishte të ktheheshin këta milionë e të niseshin ata 12 studentë, që i kishte përllogaritur javën e shkuar, se mund të shkolloheshin në Harvard. Bile hairin ua kishim parë.