Sport

22 sportistë do të marrin bursa olimpike për “Paris 2024”

 

Komiteti Olimpik i Kosovës ka vendosur që 22 sportistë nga nëntë sporte të ndryshme të marrin Bursa Olimpike “Paris 2024”.

KOK ka njoftuar se nëntë janë sportiste e 13 sportistë, ndërsa nga 38 sa kanë aplikuar 22 do të marrin bursa. Përzgjedhja thuhet se është bërë nga Komisioni i Sportit në KOK, bazuar në rezultatet ndërkombëtare të vitit 2020 dhe 2021, universalitetin dhe gjithpërfshirjen.