Lifestyle

Botës, nën kërcënimin klimatik, i shtohen edhe rreziqet kibernetike

 

Raporti i Rreziqeve Globale zakonisht publikohet përpara mbledhjes vjetore të elitës dimërore të shefave ekzekutivë dhe liderëve botërorë në vendpushimin zviceran të skive në Davos, por ngjarja është shtyrë për të dytin vit radhazi për shkak të COVID-19. Forumi Ekonomik Botëror ende planifikon disa seanca virtuale javën e ardhshme

Siguria kibernetike dhe hapësira janë rreziqe të reja për ekonominë globale, duke shtuar sfidat ekzistuese të paraqitura nga ndryshimet klimatike dhe pandemia e koronavirusit, vlerëson Forumi Ekonomik Botëror në një raport të publikuar të martën.

Raporti i Rreziqeve Globale zakonisht publikohet përpara mbledhjes vjetore të elitës dimërore të shefave ekzekutivë dhe liderëve botërorë në vendpushimin zviceran të skive në Davos, por ngjarja është shtyrë për të dytin vit radhazi për shkak të COVID-19. Forumi Ekonomik Botëror ende planifikon disa seanca virtuale javën e ardhshme.