Lifestyle

Ushtrimet mund ta zvogëlojnë rrezikun nga kanceri deri 25 për qind

 

Vendosmëria për të ushtruar gjatë Vitit të Ri - dhe përmbajtja e kësaj vendosmërie mund të ndihmojnë në uljen e rrezikut të një personi për kancer, sugjeron një studim i ri, shkruan sot Koha Ditore.

Në gjetjet e publikuara ditë më parë në “Journal of Clinical Oncology”, hulumtuesit në National Cancer Institute, American Cancer Society dhe në Shkollën e Shëndetit Publik Harvard T.H. Chan raportojnë se njerëzit që merreshin me aktivitete fizike siç rekomandohet nga National Institutes of Health ishin në gjendje ta zvogëlonin rrezikun e tyre për shtatë lloje të ndryshme të kancerit deri në 25 për qind.