Lëmsh

Shqipëria shumoi dhe e hodhi insektin që lufton procesionaren, sëmundjen e pishave në Llogara

 

Në Parkun Kombëtar të Llogarasë u hodh sasia e parë e insektit për të luftuar procesionaren, sëmundjen e pishës së zezë.

Prej dy muajsh në laboratorin e Universiteti Bujqësor të Tiranës, Fakulteti i Pyjeve ka nisur të zhvillojë një eksperiment duke shumuar një insekt kolosoma erëkeqe (Calosoma Sycophanta) që hidhet në tokë dhe lufton procesionaren e pishave.