Shoferët që pinë cigare gjatë vozitjes në Greqi do të gjobiten me 1500 euro Foto: Car Throttle

Shoferët që pinë cigare gjatë vozitjes në Greqi do të gjobiten me 1500 euro

06 August 2019 16:39

Reforma në ligjet greke të komunikacionit ka sjellë gjoba të reja për shoferët që pinë cigare gjatë vozitjes së automjeteve.

Rregulloret e reja të trafikut dhe një fletëudhëzim të publikuar nga Ministria greke e Shëndetësisë thonë se shoferët e taksive, autobusëve apo çfarëdo automjeti tjetër publik, që pinë cigare ndërsa po vozisin do të gjobiten me 1500 euro dhe automjeti i tyre do t’iu ndalohet për një muaj, transmeton Koha.net.

Gjithashtu, sipas rregulloreve të reja, nëse në automjetin publik ka ndonjë fëmijë nën moshën 12-vjeçare atëherë gjoba do të jetë deri në 3000 euro.

Ndërsa shoferët me automjetet personale (private) që pinë cigare gjatë vozitjes dhe në automjetin e tyre bashkë me ta është një fëmijë nën moshën 12-vjeçare, do të gjobiten me 1500 euro po ashtu si dhe do t’iu merret patenta e shoferit.

Shoferët, po ashtu, do të gjobiten njëjtë nëse bashkudhëtari i tyre konsumon produktet e cigares.

© KOHA

Komentet

Shto koment

Të ngjashme