Lëmsh

Putin urdhëron lirimin e balenave nga “burgu”

Putin urdhëron lirimin e balenave nga “burgu”
 

Pas një fushate të mbështetur nga aktori Leonardo Di Caprio, presidenti rus Vladimir Putin ka urdhëruar lirimin e rreth 100 orkave dhe belugave, të cilat mbaheshin në një “burg balenash”, me synimin për “t’u zbutur”.

Megjithatë vendimi i presidentit ka hasur në kritika të forta nga shkencëtarët, të cilët thonë se rikthimi i balenave “të zbutura” në ujërat detarë, është si një “dënim me vdekje” për to, transmeton tch.