Kulturë

“Balava” nga Serbia shfaqet në teatrin “Oda”

Me një skenografi krejt të thjeshtë e larg ekstravagancës, shfaqja “Balava” shtjellon problemet familjare. Mospërputhjet në mendime midis brezave shpërfaqen për rreth një orë në shfaqjen ku luajnë aktoret me nam Mirjana Karanoviq e Jasna Gjuriçiq.

Dy vajzat që portretizohen nga Jovana Beloviq e Isidora Simijonoviq ju rrëfehen nënës dhe tezës së tyre. E ëma paraqitet të jetë një grua e fortë e shumë e vendosur sa i përket mendimeve të saj goxha tradicionale. Drama familjare shtjellon imtësisht dallimet midis gjeneratave e mentaliteteve. Me tekst të Dunja Matiq e regji të Jovana Beloviq, “Balava” ka hapur edicionin e sivjetmë të “Kosovo Theatre Showcase”. Mosmarrëveshjet familjare qojnë situatën deri në abort.