Kronikë

Trafikonin heroinë në Zvicër, pranga 14 shqiptarëve

Trafikonin heroinë në Zvicër, pranga 14 shqiptarëve

Policia kantonale e Freiburgut akuzon katërmbëdhjetë shqiptarë për trafik heroine në kantonet e Freiburgut, Bernës, Vaudit dhe Gjenevës. Hetuesit gjermanë thanë se nëse shitej në treg, shqiptarët do të fitonin 1 milion franga.

Siç raportohet nga policia kantonale e Freiburgut të martën, droga u importua nga jashtë në Zvicër, ku është përpunuar dhe paketuar. Policia e Freiburgut kapi rreth 8.5 kilogramë heroinë dhe rreth 10.5 kilogramë pluhur për prerjen e drogës dhe rreth 50.000 franga. Të dyshuarit për shpërndarje të drogës jetonin në rrethet e Sufisë dhe Gruyere.