Botë

Shpërthen vullkani në Indonezi, askush nuk evakuohet

Shpërthen vullkani në Indonezi, askush nuk evakuohet
Foto: Reuters
 

Vullkani më aktiv në Indonezi ka shpërthyer sot duke rrjedhur dhe lëshuar gaz në një gjatësi prej 1600 metra nga shpati i saj.

Kjo është rrjedha më e madhe e llavës në malet Merapi që kur autoritetet vendore kishin ngritur shqetësimet për nivelin e saj të rrezikshëm, në nëntor të vitit të kaluar, bëri të ditur kreu i Qendrës së Vullkanologjisë dhe Zbutjes së Rrezikut Gjeologjik të Yogyakarta, raporton AP.