Botë

Pekini në kohërat e koronavirusit

Pekini në kohërat e koronavirusit

Shitoret e “Apple” ishin ndër vendet më të frekuentuara që mbaheshin hapur në Pekin edhe pas përhapjes së koronavirusit, ani pse punonjësit ua ndalonin klientëve të provonin orët ose “AirPod”-ët.

Disa kishin ardhur për punë. "Llaptopi im është i prishur”, thotë një grua. Për të tjerët, ky vend ishte një mundësi e rrallë dhe shkëputje nga izolimi, ankthi dhe frika, që e kanë kapluar qytetin prej 23 milionë banorësh, qëkur epidemia filloi të përhapej prej pjesës qendrore të Kinës, transmeton Koha Ditore shkrimin e New York Times.