Auto

Toyota, Mazda e Subaru paralajmërojnë alternativa për veturat elektrike

 

Në një konferencë të përbashkët për shtyp, prodhuesit e veturave Toyota, Mazda e Subaru, si dhe ata të motoçikletave Kawasaki e Yamaha, njoftuan se do të përpiqen të neutralizojnë CO2 jo vetëm përmes modeleve elektrike, të cilat po shihen si alternativa të vetme.

Dy prodhuesit e motoçikletave kanë theksuar angazhimin e tyre ndaj motorëve me hidrogjen, ndërsa Mazda do të zhvillojë një 1.5 SkyActive-D të veçantë që funksionon me bionaftë. Ky lloj motori i zhvilluar do të montohet në Mazda2 dhe modeli do të njihet si Mazda Spirit Racing Bio, e do të marrë pjesë në garën Super Taikyu në Yokohama.