Asdren Rrahmani

Kambanat bien për ata që kanë veshë 12 August 2019 08:16

Por kjo “qetësia” ime nuk do të zgjaste shumë. Ajo u trand në momentin kur hyra të lexoja në portale komentet e njerëzve për artikullin në lidhje me vrasjen në Prizren, dhe nëse ato...

Ngrohja globale, budallakitë lokale 05 August 2019 08:10

Kryeministri i dorëhequr, Haradinaj, për të martën që e lamë pas caktoi një takim me kryeparlamentarin Veseli dhe zëvendëskryeministrat Limaj dhe Pacolli. Kur u pyet ish-kryeministri, gjatë...

Kryeministër me korrespondencë 29 July 2019 08:03

Në anën tjetër, partitë si: PSD, AKR, PEK e NISMA dhe Alter Ego dhe Deus Ex Nativa, do të mundohen që të bëhen sa më pragmatike, që e ka kuptimin se si ta kalojnë pragun me automatizëm, e...

LEKsione DipLLomatike 22 July 2019 08:14

Edhe pse shkalla e servilizmit nuk ma merr mendja të ketë qenë ndonjëherë më e lartë në historinë e shënuar dardane, prapë një numër i konsiderueshëm rebelësh nuk pajtohen me...

Kur zgjohesh në këmbë të majtë! 15 July 2019 08:25

Përndryshe, pasurive të Kosovës përpos linjitit i shtohen edhe komisionet e shumta parlamentare dhe task-forcat e ndryshme. E fundit në vazhdën e task-forcave është Task-Forca Anti Drogë nëpër...

Disneylandi qeveritar 08 July 2019 08:20

Dje na u shpalos edhe projekti "Prishtina e Re". Ky projekt ka të bëjë me ndërtimin dhe bartjen e ndërtesave qeveritare nga qendra e qytetit në Ajvali. Kostoja e këtij projekti kap shumën prej 380...

Aromë bliri në qytet 01 July 2019 08:09

PDK-ja së fundmi është kapluar nga altruizmi partiak. Si duket është ajo aroma e blirit në qytet. Tashmë edhe kam dyshimet e mia të para se është aromë bliri. Dyshoj mos erërat e kanë...

Prioritete të përziera 24 June 2019 08:05

Atë mentalitet tonin, i cili ende vazhdon që t’i përziejë prioritetet, mund ta hasësh në trajta dhe forma të ndryshme në hapësirën e quajtur Kosovë. Ndërtesa të reja gjithandej,...

Atletët e zorit, sponsorit 17 June 2019 08:01

Në kabllogramet diplomatike në trajtë të fotografive digjitale ditëve të kaluara pranova katër fotografi të ndryshme. Një të Hashim Thaçit, një të Aleksandar Vuçiqit, një...

“200.000 ojro ndër tavolinë” - Zhyll Vendi 10 June 2019 08:13

Tek ne politikanët njihen si “lexues pasionantë” dhe librat që i blejnë ua përshtatin ngjyrës së perdeve apo tepihut në dhomë. Gjithashtu, librat i blejnë me metër varësisht nga...

Memories 03 June 2019 08:25

Besoj që shumica e lexuesve të ditarit tim janë edhe shfrytëzues të Facebookut. E keni të njohur rubrikën “Memories”, ku Facebooku na shpalos ndonjë ngjarje nga ajo datë, por e viteve të...

Bjeri fajdes, fajdexhi 27 May 2019 07:58

E ashtu duke ngrënë drekën e përbashkët familjare të radhës, nga valët e radios në kuzhinën tonë po vinin “Përshëndetjet e ndëgjuesve tanë”. “Halla...

Nuk tutet shosha me arushë! 20 May 2019 08:06

Retorikës së Kadriut në stilin se kush është kundër Tribunalit, në mënyrë që të krijojë përçarje dhe “armiq kombëtarë” brenda nesh, atë retorikë...

Odë e Gëzimit 13 May 2019 08:17

Në kabllogramin diplomatik të radhës nga “Oda e Gëzimit”, zyra prej nga pretendenti i “Kosova ka talent”, kryeministri Ramush Haradinaj kishte deklaruar se “liberalizimi i vizave kishte ndodhur dhe...

InformBuroja, KomitTerrNa dhe Simiti i Berlinit 06 May 2019 08:05

Presidentit Thaçi kompasi i moralit dhe i përgjegjësisë i ka humbur moti apo, thënë edhe më saktë, ai me një kompas të tillë nuk ka disponuar asnjëherë në jetë. Pika...

14 vjeç dhëndër politikan 29 April 2019 08:06

Sigurisht se e dini veprën teatrale të komedisë, në katër akte, të autorit tonë Andon Zako Çajupi “14 vjeç dhëndër”. Ajo në thelbin e saj përqeshte traditat dhe...

Non germinat nuntius 22 April 2019 08:13

Ato mësimet e para të diplomacisë, të cilat datojnë nga historia e njerëzimit, vijnë edhe nga fjalët latine “non germinat nuntius”, që në përkthim në shqip i bie “mos e...

Ligji i Hoonit dhe i Conopit 15 April 2019 08:10

Ky ligj gjithashtu është një observim dhe projektim dhe jo ligj i natyrës, dhe ndërlidhet me dyfishimin e hajnave/matrapazëve në sistem të dendur qeveritar Sa shpejt ikën java, e secila që pason...

Dollmush Diplomacy 08 April 2019 08:03

Nëse e kujtoni të ndjerin Richard Hollbrooke, ai udhëtimet e tij në relacionin Prishtinë-Beograd-Washington, aty në vitet 1999, dhe përpjekjet e tij që lufta të shmangej me ndonjë marrëveshje...

Kombajna e korrjeve të votave patriotike 01 April 2019 08:10

“Ekselenca e juaj, Më lejoni që juve dhe popullit kosovar përzemërsisht t’jua uroj martesën e Gresa Behlulit. Çiftit të ri i dëshirojmë jetë të gjatë dhe të lumtur....