Arbëri

Hasani: Paraqitje populiste dhe jorelevante e avokatit të Thaçit

Foto: Driton Paçarada / KOHA

Ish-kryetari i Gjykatës Kushtetuese, Enver Hasani e ka quajtur populiste dhe tërësisht jorelevante paraqitjen e parë të avokatit të ish-presidentit, Hashim Thaçi, në Dhomat e Specializuara, David Hooper. Mes tjerash avokati britanik, ka cituar një libër të ish-senatorit amerikan Bob Dole, për ta arsyetuar rolin e Thaçit në luftë, si dhe deklaratën e ish-zëvendës/presidentit amerikan, Joe Biden që kishte thënë se, “Thaçi është George Washingtoni i Kosovës”.

 

Ish-kryetari i Gjykatës Kushtetuese, Enver Hasani e ka quajtur populiste dhe tërësisht jorelevante paraqitjen e parë të avokatit të ish-presidentit, Hashim Thaçi, në Dhomat e Specializuara, David Hooper. Mes tjerash avokati britanik, ka cituar një libër të ish-senatorit amerikan Bob Dole, për ta arsyetuar rolin e Thaçit në luftë, si dhe deklaratën e ish-zëvendës/presidentit amerikan, Joe Biden që kishte thënë se, “Thaçi është George Washingtoni i Kosovës”.

“Mendoj se paraqitja e parë e avokatit të zotërit Thaçi ka qenë një paraqitje populiste dhe tërësisht irelevante për procesin. Nuk mendoj se avokati i zotërit Thaçi e ka marrë seriozisht aktakuzën kundër klientit të tij. Ko është një betejë juridike dhe klienti duhet të mbrohet me argumente juridike, pa asnjë konotacion politik”, ka thënë Hasani për “Koha.net”.