Arbëri

Kërkesa e Pendarovskit në Bruksel: Na ndani nga Shqipëria në rrugën e anëtarësimit në BE

Kërkesa e Pendarovskit në Bruksel: Na ndani nga Shqipëria në rrugën e anëtarësimit në BE

Shkëputje të Maqedonisë së Veriut nga Shqipëria duke i dhënë dritën e gjelbër të parës dhe duke mbajtur pezull fillimin e bisedimeve për të dytën. Kjo nuk është zgjidhja më e mirë por është e vetmja mënyrë për të ecur përpara, në këndvështrimin e Presidentit të Maqedonisë së Veriut, Stevo Pendarovski.

Në një intervistë për Euractiv, ai tha se vendimi për hapjen e negociatave për anëtarësimin me Shkupin mund të shtyhet deri në shtator, pasi Bundestagu gjerman pritet të debatojë për zgjerimin vetëm pas pushimeve të verës. Por, ai ka shfaqur shqetësim se shtatori mund të jetë shumë vonë ndërkohë që konteksti politik në Ballkan mund të ndryshojë muajt në vijim dhe të krijojë probleme të reja, shkruan tch.