Arbëri

Nëse zgjedhjet presidenciale dështojnë në Maqedoninë e Veriut, detyrën do e ushtrojë Talat Xhaferi

Foto: Alban Bujari / Koha
 

Në Maqedoni, vazhdon votimi për raundin e dytë të zgjedhjeve presidenciale, ku në garë janë dy kandidatë, Stevo Pendarovski, i partive në pushtet dhe Gordana Siljanovska-Davkova, kandidate e VMRO DPMNE-së.

Të drejtën e votës e kanë rreth 1.8 milion persona; procesi do të konsiderohet i vlefshëm vetëm nëse ne votime dalin mbi 40 për qind e zgjedhësve. Nëse zgjedhjet dështojnë, detyrën e presidentit të përkohshëm do ta ushtronte kryetari i Kuvendit, Talat Xhaferi.