Adriatik Kelmendi

Si të rriten pagat për të gjithë dhe të gjithë të jetojmë të lumtur? 26 January 2019 08:35

Para për gjithë këto rritje pagash, thjesht, nuk ka. Në këtë mënyrë duhet bërë një ristartim të situatës, nga koha para vendimit për rritje pagash për Qeverinë dhe e...

A ka zgjedhje sivjet? 19 January 2019 10:15

Është koha që partitë të mos mendojnë vetëm për rezultatin e tyre zgjedhor, por për rezultatin që do ta ketë Kosova në një marrëveshje të shpejtë eventuale me...

Politikanët kosovarë investojnë në mosnjohjen nga Serbia 12 January 2019 08:41

…se nëse nesër do të arrihet një marrëveshje e Kosovës me Serbinë, si do t’i arsyetojnë këta liderë politikë dështimet e tyre 20-vjeçare në udhëheqjen e...

Presidenti Trump po na e uron Vitin e Ri 05 January 2019 17:05

Nesër, nëse do të negociohet çfarëdo marrëveshjeje me Serbinë, e cila do ta ketë mbështetjen amerikane, Kosovën do ta vërë para aktit të kryer. Në një situatë të...

Unë e mbyta vajzën 29 December 2018 09:13

Çdo e dhjeta shtatzëni në pritje të lindjes së foshnjës femër përfundon me atë që mund të përshkruhet në statistikat që flasin për gjinicid. Në Kosovë i vrasim...

Sa po i kushton taksa Serbisë e sa Kosovës? 22 December 2018 08:39

Moszgjidhja e çështjes së Kosovës u ka kushtuar si serbëve ashtu edhe shqiptarëve. Po iu kushton të dyja palëve edhe taksa prej 100 për qind. Vuçiq dhe Bërnabiq janë koshientë se...

Gara e xhelatit dhe e viktimës 15 December 2018 08:28

Fatkeqësisht, sot në Prishtinë, ende nuk ka së paku një muze të denjë, i cili do të tregonte aparteidin që regjimi i Beogradit e ka kryer ndaj shqiptarëve të Kosovës gjatë viteve...

Kush do ta mbajë më shumë kokën nën ujë? 01 December 2018 08:35

Kush garanton se edhe nëse Kosova pranon që të luajë kufijtë e saj në mënyrë që të arrihet një marrëveshje me Serbinë, në fund Beogradi s’do ta refuzojë atë? E...

Del Ponte, shkruaje një libër edhe për përdhunimet! 24 November 2018 08:20

Si ndodhi që për një pretendim të një kryeprokuroreje të dështuar në profesionin e saj në gjykatore, të themelohet edhe një gjykatë e re ndërkombëtare, kurse për rreth 20...

Aventurat e Hashës dhe Acës 17 November 2018 08:48

...dhe spektatorët e tyre opozitarë, të cilët ua sponsorizojnë ato duke bërë vizita te miqtë në Evropë ose duke aplikuar për viza që të shkojnë në Evropë HASHA DHE...

Fantazma e Gavrilo Principit 10 November 2018 08:40

Lufta e Parë Botërore pati si njërin nga shkaset kryesore mosdurimin e serbëve ndaj pavarësisë së shqiptarëve. Në 100-vjetorin e përfundimit të Luftës së Madhe nuk është se...

Banorë të planetit Ross 128b 03 November 2018 09:05

Derisa shqiptarët e Kosovës nuk po merren vesh ndërmjet vete për ta zgjidhur problemin e Serbisë, Serbia po rehabilitohet KËTO DITË NË Beograd janë blerë (dhe besohet të jenë lexuar)...

Me libër në klub fitnesi 20 October 2018 10:09

I PYETA STUDENTËT: Sa euro i shpenzoni në ditë për ushqime? Dikush përgjigjej rreth 5 e dikush tjetër shkonte deri në 20. Kështu që vendosëm bashkë se një mesatare e pranueshme do të...

Ta lakmosh Zvicrën e ta kopjosh Ugandën 13 October 2018 08:34

ÇKA ËSHTË krenaria? Ose kush duhet t’ia përcaktojë një individi apo grupi shoqëror se me çka duhet të jenë krenarë? Pa dyshim, krenaria është një ndjenjë...

Shqiptarët e NATO-s 06 October 2018 09:47

REFERENDUMI PËR EMRIN në Maqedoni dështoi të dielën, por me rëndësi është që nuk dështoi edhe diçka tjetër. Edhe një herë të dielën u bë e qartë se...

Sa e pagove çadrën? 22 September 2018 08:59

SHPESH NË KËTË faqe të gazetës (nëse s’po e lexoni këtë kolumne online), pra në faqen 10, më shumë se gjithçka që thuhet me fjalë në pjesën e poshtme e...

Porositë skizofrenike të Vuçiqit 15 September 2018 08:34

Me fjalime të atilla nuk ndihmohen as serbët në Kosovë, as çfarëdo marrëveshjeje “kompromisi” mes Prishtinës dhe Beogradit. Duke e futur gishtin thellë në plagën e shqiptarëve...

Përpiquni më tepër 08 September 2018 12:07

Problemi i dy popujve më të mëdhenj të Ballkanit nuk mund të zgjidhet duke luajtur kufirin vetëm në mes të Kosovës dhe të Serbisë, edhe nëse Prishtina dhe Beogradi pajtohen me...

Qumështi i lopëve të Sis(ë)lejit 28 July 2018 08:33

Si ia doli Sislej Xhafa të na detyrojë të gjithëve ta pimë direkt qumështin nga sisët e lopëve të tij? “NUK DO TË BËJA nëse do t’i dija paraprakisht të gjitha...

Agjenda e frikshme për ndarje të Kosovës 21 July 2018 08:38

Me daljen e serbëve kosovarë nga Qeveria e Kosovës, me komunat me kryetarë serbë të bashkuara nën ombrellën e një institucioni të ri, me daljen e serbëve nga FSK-ja, policia e institucione...