Adriatik Kelmendi

Kush po i frikëson Albinin e Isën? 07 December 2019 08:41

LVV-ja dhe LDK-ja po frikësohen mos po “e bluajnë” njëra-tjetrën. Qytetarët, të cilët i kanë votuar, nuk e kanë pasur as këtë frikë e as këtë dert. Derti e frika...

Spiralja e tatëpjetës 16 November 2019 08:20

Si u bë që Kosova e humbi hapin dhe nga një shtet që u përkrah ndërkombëtarisht për të fituar lirinë dhe pavarësinë, tash po përballet me disfata të njëpasnjëshme...

Të anulohen pakot e paligjshme nga Serbia 09 November 2019 08:32

Dikujt nga Serbia nesër do t’i nevojiten vetëm numrat personalë të 150 mijë personave, të ulet në një kafene të tymosur në Prokuplje, t’i plotësojë ato vetë, t’i...

Si ndryshoi gjithçka në dy vjet? 02 November 2019 08:34

Bota sot ka ndryshuar shumë krahasuar me vetëm dy vjet më parë, e me këtë edhe prioritetet e Qeverisë së re, e cila pritet të formohet me koalicionin LVV dhe LDK, duhet të ndryshojnë. TEKSA...

Humbësit dhe fituesit 26 October 2019 11:26

Nuk ka as fitues e as humbës të mëdhenj të zgjedhjeve të 6 tetorit, për shkak se në masën më të madhe, rezultati i këtyre zgjedhjeve ishte vullneti i qytetarëve i zgjedhjeve të...

Kthim në vitin 2007 12 October 2019 08:10

 Në vitin 2007 për herë të parë opozita e kishte fituar pushtetin në Kosovë, si dhe për herë të parë SHBA-ja kishte të dërguar special për të arritur marrëveshje...

AAK, LDK, LVV dhe PDK të garojnë pa koalicione 27 July 2019 10:11

Nëse do të ndodhin sërish koalicione të minutave të fundit, të cilat pastaj – siç u pa – shemben, varësisht sa joshëse do të jenë ofertat, do t’i bie tradhti e trefishtë...

Liberalizojini vizat për fëmijët 20 July 2019 09:57

Evropa po e diskriminon Kosovën duke mos na liberalizuar vizat, vendimmarrësit tanë po i diskriminojnë qytetarët e vet, duke mos iu mundësuar liri të lëvizjes mijëra fëmijëve me aftësi...

Josep Borrell dhe Borrellët tanë të brendshëm 06 July 2019 09:06

Si mundet dikush që nuk është i bindur vetë se Kosova duhet të jetë e pavarur, të ndërmjetësojë dhe ta bindë Serbinë ta njohë Kosovën si të pavarur? Si dhe, si të binden...

Pse asnjë shtet s’po e njeh më Kosovën? 29 June 2019 08:06

11 vjet pas shpalljes së Pavarësisë, Kosova do të jetë aq shtet për qytetarët e botës barabar me atë se sa pranohet për shtet nga vetë qytetarët e saj. Ose: Pse strategjisë për...

Jeta e Bill Clintonit 15 June 2019 08:13

Presidenti i 42-të amerikan u kthye në 20-vjetorin e mundjes së Milosheviqit, në vendin qytetarëve të të cilit ua kishte ndryshuar jetën, për ta parë edhe një herë vetveten të...

Mbyllja gojën gruas! 08 June 2019 08:17

Pse është kaq e vështirë që të kemi më shumë gra dhe vajza të marrin pjesë në debatet televizive dhe publike? KA KOHË QË një pyetje ia shtroj vazhdimisht vetes: Pse po...

Sirenat 01 June 2019 08:29

Si të pushojnë sirenat e alarmit që filluan që nga 24 marsi i vitit 1999? SIRENAT KANË filluar të dëgjohen në Kosovë që nga 24 marsi i vitit 1999. Me rënien e bombave të para të...

Xhipi i zi si monument i luftës 25 May 2019 08:13

A duhet të jenë pasurimi i shpejtë dhe babëzia monument i luftës? Fatkeqësisht, shumë raste në Kosovën e pasluftës e vërtetojnë një gjë të këtillë NJËRA NGA...

Ibrahim Rugova apo Rexhep Qosja, Sali Berisha apo Fatos Nano? 11 May 2019 08:18

A e duan shqiptarët e Kosovës më shumë Shqipërinë sesa vetë shqiptarët e Shqipërisë, apo shqiptarët e Shqipërisë e duan më shumë Kosovën sesa shqiptarët e...

Vedati i “Stupcave”, president i Kosovës 04 May 2019 08:11

Liderët politikë është mirë që popullit t’ia kthejnë buzëqeshjen, dhe jo të qeshin me popullin. Ose po e zgjedhim edhe ne për udhëheqës Vedatin dhe po qeshim të gjithë, edhe...

Si mund të jetojmë diku tjetër, kur në botë ekziston Parisi? 20 April 2019 08:07

Me ose pa autostradë të Dukagjinit, por pa vende pune e pa perspektivë, qytetarët e Dukagjinit e të krejt Kosovës do t’i kthejnë sytë kah ambasadat për nga një vizë pune. E besa një...

Kush po i frikësohet debatit? 13 April 2019 08:14

Ka një traditë të mbrapshtë në Kosovë që kandidatët për postet kryesore të shtetit të mos ballafaqohen asnjëherë me njëri-tjetrin në debate televizive. Është koha...

Kolumna e numrave dhe e fakteve 30 March 2019 08:10

Pse Beogradi synon viktimizim të rremë në 20-vjetorin e bombardimeve të NATO-s? Cilat janë faktet që flasin se edhe para bombardimeve, edhe gjatë bombardimeve e edhe në ngjarjet e marsit 2004 shumë...

Flamujt e Mitrovicës 23 March 2019 07:57

Aty, ku politikanët qytetarëve, në vend se vende pune u kanë dhënë flamuj, në vend se siguri u kanë dhënë simbole. Pavarësisht se a flasin shqip, ose serbisht, pavarësisht a shikojnë...