Video

Zgjatet orari i lëvizjes dhe lejohet mospërdorimi i maskës në ambiente të hapura

1
 

Me arsyetimin se Kosova tashmë ka tejkaluar pikun e përhapjes së variantit Omicron të koronavirusit, Qeveria e Kosovës ka vendosur që t’i lehtësojë masat kundër përhapjes së COVID-19. Në një konferencë për media, kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, dhe ministri i Shëndetësisë, Rifat Laifi, kanë prezantuar masat, duke thënë se janë propozime të ekspertëve shëndetësorë

Nga e shtuna qytetarët e Kosovës nuk do të kenë më nevojë që të bartin maska mbrojtëse nga COVID-19 në ambiente të hapura. Qeveria e Kosovës, këtë dhe të tjera masa lehtësuese të propozuara nga Komiteti për menaxhimin e pandemisë, i ka miratuar të premten. Megjithatë, përdorimi i maskës mbrojtëse mbetet obligues edhe më tutje në ambientet e mbyllura.

Masat e reja u prezantuan gjatë një paraqitjeje për media të kryeministrit të Kosovës dhe ministrit të Shëndetësisë, të cilët i arsyetuan lehtësimet. Kreu i ekzekutivit, Albin Kurti, tha se masat kanë pasur efekt edhe në imunizimin e qytetarëve, ku gjatë dy javëve të fundit janë administruar mbi 40 mijë doza të vaksinës.