Video

Me protesta kundërshtohen masat antiCOVID në Kosovë

1
Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Me reagime publike e me protesta në pikën kufitare në Vërmicë, janë kundërshtuar masat anti-COVID, e sidomos paraqitja e dëshmisë me 3 doza të vaksinës, apo dy doza të vaksinës dhe një test, për personat që hyjnë në Kosovë. Edhe zyrtarët e Luginës së Preshevës dhe të Maqedonisë së Veriut kanë kërkuar rishqyrtim të kësaj pike

viNjë grup qytetarësh nga mëngjesi i ditës së hënë ka bllokuar rrugën që shpie nga kufiri i Vërmicës në drejtim të Kukësit, në shenjë pakënaqësie për masat antiCOVID, të vendosura nga Qeveria e Kosovës. Banorë të Shqipërisë kanë kundërshtuar masën e vendosur nga ekzekutivi, sipas të cilit, personat që hyjnë në Kosovë duhet të paraqesin dëshminë e vaksinimit me 3 doza, ose dy doza dhe një test negativ PCR. Ata thanë se kjo është e padrejtë, duke kërkuar që kjo masë të lehtësohet sa më parë. Masat e reja që prekin shumë sektorë, përfshirë edhe hyrjet në Kosovë, kanë nisur zbatimin të shtunën.

“Të lejohet të ketë liri në lëvizjen e qytetarëve të Kukësit e Shqipërisë, dhe kërkoj nga Qeveria Kurti e Qeveria e Kosovës, që i marrin parasysh kërkesat tona dhe t’i heqin barrierat”, ka thënë njëri prej tyre.