Video

Dështon zgjedhja e bordit të RTK-së

1
 

Në mungesë kuorumi, Kuvendi i Kosovës ka dështuar të zgjedhë anëtarët e Bordit të Radiotelevizionit të Kosovës. Kryetari i Kuvendit, Glauk Konjufca, e quajti bojkot të qëllimshëm mospjesëmarrjen e PDK-së dhe AAK-së në zgjedhjen e Bordit. Në seancën e së premtes, është zgjedhur zëvendësdrejtori i Autoritetit Rregullator për Shërbimet e Ujit derisa kanë dështuar të shqyrtohen disa projektligje në mungesë të ministrave

Vetëm një nga gjashtë pikat e rendit të ditës arriti të shqyrtohej të premten në seancën e Kuvendit të Kosovës. Në mungesë të ministrave të cilët po marrin pjesë në mbledhjen e përbashkët të Qeverive të Shqipërisë dhe Kosovës, një raport dhe tri projektligje që ishin në rend të ditës nuk arritën të shqyrtoheshin në këtë mbledhje.

Pikat e vetme që mbetën për trajtim ishin zgjedhja e zëvendësdrejtorit të Autoritetit Rregullator për Shërbimet e Ujit dhe zgjedhja e anëtarëve të Bordit të Radiotelevizionit të Kosovës. Këtë të fundit, kryetari i Kuvendit, Glauk Konjufca propozoi që ta trajtonin të parën, por nuk mori mbështetje nga grupet parlamentare të Partisë Demokratike të Kosovës dhe Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës. Kësisoj, si pikë e parë u shqyrtua ajo për Autoritetin e Rregullatorit, me ç’rast, me 65 vota deputetët zgjodhën Abedin Azizin zëvendësdrejtor të Autoritetit Rregullator për Shërbimet e Ujit.