Video

Paralajmërohet bllokimi i sistemit shëndetësor dhe arsimor nëse nuk nis zbatimi i Ligjit për paga

1
 

Punëtorët shëndetësorë kanë protestuar para Qeverisë së Kosovës, duke shprehur pakënaqësitë e tyre për mosaprovimin e Ligjit të ri për paga. Ata kanë paralajmëruar se nëse nuk miratohet deri në fund të vitit dhe nëse nuk fillon zbatimi i tij në janar, do ta bllokojnë sistemin shëndetësor. Edhe Sindikata e Arsimit ka paralajmëruar grevë në janar nëse nuk nis zbatimi i këtij ligji

Dhjetëra mantela të bardhë janë hedhur para ndërtesës së Qeverisë nga punëtorët shëndetësorë në shenjë pakënaqësie për mosmiratimin e Ligjit për paga. Ata kanë kërkuar nga ekzekutivi që brenda këtij viti të procedojë ligjin në Kuvend dhe nga janari i vitit të ardhshëm të fillojë implementimi i tij. Nëse kjo nuk ndodh, kanë paralajmëruar edhe bllokim të sistemit shëndetësor.

Kryetari i Federatave të Sindikatave të Shëndetësisë, Blerim Syla, ka ngritur dyshime se ekzekutivi po punon fshehtë në këtë projektligj.