Video

Gërvalla: S’ka asociacion të serbëve e as hyrje të Kosovës në “Ballkanin e Hapur”

1
 

Ministrja e Punëve të Jashtme, Donika Gërvalla, e ka përjashtuar mundësinë e themelimit të Asociacionit të komunave me shumicë serbe, pavarësisht se ky përbën obligim ndërkombëtar. Gjatë raportimit në Komisionin për Punë të Jashtme, ajo ka thënë se janë duke punuar që t’i bindin shtetet e tjera për dëmet që sjell ky mekanizëm

Qeveria nuk do ta shtyjë përpara kërkesën e serbëve për Asociacionin, pavarësisht obligimeve të trashëguara nga marrëveshjet e kaluara. Kështu ka thënë ministrja e Punëve të Jashtme, Donika Gërvalla, gjatë raportimit në Komisionin Parlamentar për Integrime Evropiane. Në fillim të raportimit, pas kërkesës së deputetëve që të raportojë për procesin e integrimit në BE, Gërvalla tha se e ka keqkuptuar temën pasi ka ardhur që të raportojë për politikë të jashtme.

Ballkan, Asociacioni i Komunave Serbe janë dy tema që i kemi analizuar dhe janë të dëmshme. Po themi janë të dëmshme dhe të punojnë që t’ua shpjegojmë atyre që ia duan të mirën se janë të dëmshme. Asociacioni e krijon një Bosnjë të dytë në Kosovë. Nuk duam të paralizohemi si Bosnja. Nuk e kemi luksin t'i zbatojmë marrëveshjet që janë të dëmshme”, ka thënë Gërvalla.