Video

BB-ja me projeksion të ndryshëm prej Qeverisë, parasheh rritje ekonomike prej 7.1 për qind

1
 

Banka Botërore e ka prezantuar raportin për Ballkanin Perëndimor, në të cilin ka paraparë që Kosova të arrijë një rritje ekonomike prej 7.1 për qind. Sipas saj, aktiviteti ekonomik pritet ta tejkalojë atë të vitit 2019, por që rreziqet për parashikim mbesin të larta, shkaku i pandemisë

Një projeksion më ndryshe për rritjen ekonomike në Kosovë e ka dhënë Banka Botërore. Për dallim nga Qeveria dhe BQK-ja, që pretendojnë që rritja ekonomike të jetë rreth 10 për qind, BB-ja ka thënë se rritja ekonomike do të jetë 7.1 për qind.

Kosova dhe pjesa tjetër e rajonit të Ballkanit Perëndimor, sipas BB-së, po rikthehen nga recesioni i vitit 2020 i shkaktuar nga COVID-19, falë një rimëkëmbjeje më të shpejtë sesa pritej në 2021.