Video

Qeveria do të vendosë për kufizimin e lëvizjes e të veprimtarisë së bizneseve

1
 

Qeveria ka paralajmëruar se do të marrë vendim për masa të reja anti-COVID në fundjavë. Bëhet fjalë për kufizim të lëvizjes e të orarit të punës, për kufizime në veprimtarinë e gastronomisë e të tubimeve në përgjithësi. Ndërkohë, ministri i Shëndetësisë e ka njoftuar Asociacionin e Komunave për shtyrjen e vitit shkollor deri më 13 shtator. Niveli parashkollor nuk ka qenë fare temë diskutimi, pavarësisht numrit të shtuar të rasteve te fëmijët nga 0 deri në 9 vjeç

Për masat e reja kundër COVID-19 Qeveria ka paralajmëruar se do të marrë vendim të shtunën. Bëhet fjalë për kufizim të lëvizjes e të orarit të punës, për kufizime në veprimtarinë e gastronomisë e të tubimeve në përgjithësi. Ndërkohë, Asociacioni i Komunave, përveç diskutimit rreth këtyre masave, ka konfirmuar se në takimin e mbajtur të premten me ministrin Arben Vitia janë njoftuar edhe për shtyrjen e nisjes së mësimit deri më 13 shtator. Niveli parashkollor, ndërkaq, as që ka qenë temë diskutimi.

Në një përgjigje për KOHËN, Ministria e Shëndetësisë ka thënë se për masat e reja Qeveria do të vendosë këtë fundjavë dhe ka listuar rekomandimet.