Video

VV-ja e quan proces paralel dhe të dëmshëm nismën “Ballkani i Hapur”

1
 

Lëvizja Vetëvendosje e ka përjashtuar edhe një herë mundësinë që Kosova t’i bashkohet nismës rajonale me emërtim të ri, “Ballkani i Hapur”, teksa e ka kualifikuar si proces paralel dhe të dëmshëm. E njëri prej iniciuesve të saj, kryeministri maqedonas Zoran Zaev, ka folur për përfitimet e nismës duke i ftuar të bëhen pjesë edhe Kosova, Mali i Zi dhe Bosnjë- Hercegovina

Proces paralel dhe të dëmshëm vazhdon ta konsiderojë partia në pushtet iniciativën “Ballkani i Hapur”.

Shefja e deputetëve të Lëvizjes Vetëvendosje, Mimoza Kusari-Lila, ka thënë se me kryeministrin e Shqipërisë, Edi Rama, nuk bisedojnë lidhur me temën e Minishengenit, që tani ka ndryshuar emrin.