Video

Në mostrat e pacientëve të helmuar në Deçan u gjetën tri lloje të baktereve

1
 

Analizat shtesë të Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike tregojnë se uji në disa fshatra të Deçanit është jo i pijshëm. Banorët tash e sa kohë vazhdojnë të mos e konsumojnë atë ujë, derisa për nevoja amvisërie shfrytëzojnë puset.

Pas analizave të tjera, Instituti Kombëtar i Shëndetësisë e ka gjetur bakterin E.coli në ujin e pijes në fshatin Drenoc të Komunës së Deçanit.

“Në mostrat e ujit të ujësjellësit të datës 13. 07. 2021 nga rajoni i Deçanit, pas kultivimit në terrene ushqyese përmes teknikës së identifikimit me MALDI-ToF, në laboratorët e IKShPK-së në Prishtinë, janë identifikuar disa baktere jo patogjene. Këto baktere mund të japin indikacion për kontaminim të ujit të pijshëm, kurse në kaptazhën e Drenocit janë izoluar vlera të shtuara të baktereve koliforme dhe E.coli. Uji nga kaptazha e Drenocit deklarohet jo i pijshëm”, ka njoftuar IKSHPK-ja të premten.